Майже 94 відсотки закарпатських платників податків звітують по Інтернету

Кількість платників області, які оцінили переваги електронного звітування, за чотири місяці поточного року зросла більш ніж на 3%. Якщо на початок року декларації з ПДВ в електронному вигляді надсилали 90,7% платників, то на сьогодні вже майже 94%.

Податкову звітність за квітень 2012 року в електронному вигляді подали 2782  платників ПДВ. Це — 93,7% від загальної кількості платників ПДВ, що звітувались.

Загалом на обліку у податкових органах області знаходяться 2968 платників ПДВ – юридичних осіб та 664 платники ПДВ – фізичні особи.

Суб’єкти підприємництва, які вже звітують в електронному вигляді, мали змогу переконатися, що такий спосіб подання звітності суттєво економить час, зменшує паперовий документообіг між ними та податковою інспекцією, скорочує витрати. Водночас такий вид безконтактного спілкування податківців з платниками дозволяє уникнути черг у податкових інспекціях у дні звітування, – повідомили з управління інформатизації та обліку  процесів оподаткування ДПС у Закарпатській області.