На День Хуста для дітей спекли 150-кілограмовий торт

Хуст відзначав свій 922-й день народження. Цьогорічне святкування тривало впродовж 7 днів. 

 

Під час святкування працювала виставка картин «Хуст очима митців». Тут місто можна було побачити у всій красі та в різних кольорах. Загалом на виставці експонували 30 полотен, які Хусту подарували художники з 15- ти країн світу, що брали участь у пленерах протягом п’яти років.

У неділю діти дня із задоволенням розважалися на різноманітних атракціонах, а також брали участь у спортивних змаганнях з велоспорту та бігу на роликових ковзанах. Спортивні заходи були розраховані і для дорослих, наприклад, біля Монументу слави вдень проходили змагання з армреслінгу, а у Будинку культури визначали кращих шахісти і шашкісти.

Загалом у Хусті відбулося чимало цікавих подій. Стартувала концертна програма, в якій взяли участь місцеві творчі колективи. Продовжилося святкування відзначенням місцевих школярів – призерів Всеукраїнських олімпіад. А на центральній сцені розпочалася офіційна частина святкування.

Найменшим гостям свята подарували величезний торт вагою150 кг. Його протягом кількох годин складали з 27 частин, прикрашали гербом Хуста і їстівними фотографіями, а дорослих безкоштовно пригощали 400-кілограмовим бичком, якого ще з суботи і протягом усього дня смажили на зеленій зоні біля майдану Незалежності.

Пізніше гостей свята розважали зі сцени зірки українського шоу-бізнесу – гурт «Время и Стекло», Наталя Валевська, Наталя Бучинська та інші. А закінчилось гучне святкування Дня Хуста молодіжною дискотекою на центральній площі та грандіозним феєрверком.

Тетяна Літераті

zakarpatpost.net