На Закарпатті розпочалась щорічна тристороння зустріч працівників державних архівних служб

В Ужгороді розпочалась щорічна тристороння зустріч працівників державних архівних служб. У заході взяли участь, зокрема, голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург, керівник Федерального архівного агентства Росії Андрій Артізов, директор Департаменту з архівів та діловодства Республіки Білорусь Володимир Адамушко.

Поважних гостей привітали очільник Закарпаття Олександр Ледида та ужгородський міський голова Віктор Погорелов.

Учасники тристоронньої зустрічі обговорюватимуть стан, проблеми та перспективи діяльності регіональних архівів. Головною метою зустрічі є узгодження заходів з реалізації спільних проектів, обмін досвідом, визначення та порівняння правового статусу регіональних архівів в Україні, Білорусії та Росії. Учасників заходу привітав і голова Закарпатської обласної адміністрації Олександр Ледида:

– Приємно, що саме Закарпаття обрано місцем такої важливої зустрічі. Наші держави пов’язує спільна історія, і те, що сьогодні тут обговорюються проблеми архівної справи трьох держав, свідчить: ми бережемо пам’ять про минуле. Отже, можемо з впевненістю дивитися у майбутнє.

Також Олександр Ледида розповів: наразі триває будівництво сучасного приміщення, куди незабаром перенесуть Державний архів у Закарпатській області.

– Дуже символічно, що представники професії, яка відповідає за збереження національної пам’яті, зустрічаються у такому багатонаціональному регіоні, де бережуть традиції й повагу до історії. Впевнений, робота буде плідною та результативною, – звернувся до колег керівник Федерального архівного агентства Російської Федерації Андрій Артізов.

Закарпаття також може стати прикладом відповідального ставлення до архівної справи, вважає голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург:

– Ми не часто стикаємось з абсолютною підтримкою регіональної влади щодо вирішення проблем архівів. Ваша область – вдалий приклад того, як обласна влада дбає про збереження важливих документів, передаючи місцевим архівам найкращі приміщення.

Тристороння зустріч керівників архівних служб триватиме 29-31 травня, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net