На Іршавщині через паління в нетверезому стані травмувався власник

На Іршавщині, через необережність під час паління у нетверезому стані, пожежа ледь не позбавила життя 53-річного місцевого мешканця. За щасливим збігом обставин загорання помітила випадкова перехожа, завдяки якій вдалося врятувати життя горе-власнику. Жінка побігла до будинку, де біля дверей виявила непритомного чоловіка. Спроба самотужки витягти його з будинку не увінчалася успіхом і тоді вирішила покликати на допомогу сусідів.

На щастя ті не забарилися. Потерпілого з госпіталізували до лікувального закладу, де в нього лікарі діагностували опікові травми лівої гомілки.

Пожежу ліквідували вогнеборці з райцентру. Вогонь знищив матрац, на якому спав чоловік, пошкодив підлогу та частину домашнього майна.

Як повідомив керівник Управління Держтехногенбезпеки у Закарпатській області Юрій Лебедєв, саме необережність під час паління у 70 відсотках випадків призводить до трагічних наслідків.

Станом на 28 травня в області вже зареєстровано 22 випадки загибелі людей у вогні, ще 13 громадян отримали різного ступеню важкості опікові травми. Щоб якось вплину ти на покращення пожежної обстановки, підрозділами Держтехногенбезпеки здійснюється ряд профілактичних заходів: висвітлення проблеми забезпечення пожежної безпеки у засобах масової інформації, виступів у трудових колективах, розповсюдження листівок та пам’яток для домовласників.

Спільно з органами органами місцевого самоврядування, працівниками соцзахисту, дільничними інспекторами міліції проводяться пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів області, у ході яких здійснюються подворові обходи громадян та роз’яснюються вимоги, яких необхідно дотримуватися аби уникнути пожеж у дворогосподарствах та попередити загибель людей у вогні.

Проте все залежить від свідомості самих громадян, по-скільки без їхньої допомоги проведена робота буде марною…

zakarpatpost.net