14 команд із різних правоохоронних відомств Закарпаття боролися за кубки й дипломи

У місті над Латорицею відбувся цікавий турнір, приурочений Дню прикордонника України. Слід зауважити, що останнім часом подібні змагання до професійного свята різних служб і відомств стали доброю традицією.

Цього разу під егідою обласного ФСТ «Динамо» зібралися 14 команд із різних правоохоронних відомств області. У турнірі взяли участь і колективи військової прокуратури, військової частини, дислокованої у Мукачеві, а також збірна міськради та мерії міста. Змагання мали статус міжнародних, бо в гості до наших прикордонників посперечатися у справності на спортмайданчиках приїхали їхні колеги з Румунії, Словаччини та Угорщини.

Урочисте відкриття змагань на стадіоні «Авангард» проводили голова обласного ФСТ «Динамо», начальник УМВС Віктор Русин, заступник «динамівського» товариства Михайло Пантьо, мер Мукачева Золтан Лендєл та керівники відомств.

Віктор Русин привітав закарпатських учасників, закордонних гостей зі спортивним святом, побажав успіхів і наснаги у матчах. На попередньому етапі команди змагалися у чотирьох групах, переможці яких і виходили у півфінал.

Збірна УМВС разом з командами Мукачівського підрозділу МНС та угорськими охоронцями кордону визначали кращого. Дві впевнені перемоги дозволили міліцейській збірній посісти перше місце. Реноме «іменинників» підтримали збірні Мукачівського та Чопського прикордонного загонів, які у своїх групах також здобули перші місця.

Ще одним півфіналістом стала команда мукачівської мерії та міськради. Отож, у першому півфіналі міліцейські футболісти зустрілися з чопськими прикордонниками. Матч видався досить напруженим, проходив у гострій безкомпромісній боротьбі. Та все ж міліціонери виявилися вправнішими за своїх візаві – й рахівчанин Валерій Цуперяк двічі зумів вразити ворота суперників, натомість власні залишилися недоторканними.

В іншому півфіналі одні з «винуватців» свята, мукачівські прикордонники, звели матч в основний час унічию зі збірною представників влади міста, однак поступилися в серії післяматчевих пенальті. Така ж участь спіткала «зелених кашкетів» із міста над Латорицею у боротьбі за третє місце. У грі з чопськими колегами вони закінчили матч рахунком 1:1, бо зазнали невдачі, пробиваючи пенальті, що не дозволило їм посісти призове місце. Третій щабель натомість дістався прикордонникам Чопа.

Неабияка боротьба за головний приз розгорнулася у фіналі. Долю першого місця вирішив єдиний м’яч, який провів оперуповноважений управління карного розшуку УМВС Юрій Роговий у ворота суперників, збірної міськради й мерії Мукачева. Матч так і завершився мінімальною перемогою міліцейської команди.

По завершенню футбольних баталій командир Мукачівського прикордонного загону Ю.Філіпчук вручив усім командам-учасникам пам’ятні відзнаки, а переможців і призерів – кубки й дипломи. Зарубіжні гості отримали призи кращим футболістам в окремих номінаціях – гравець, воротар, нападник. Свято з нагоди професійного дня стражів кордону вдалося на славу, пройшло на високому рівні й подарувало усім його учасникам чимало гарних емоцій та піднесеного настрою.

Прикордонники пообіцяли у майбутньому нікому не віддавати головний приз.

Михайло ПИСКАЧ, пенсіонер ОВС, Ужгород

zak-umvs.gov.ua