В УжНУ відбулося засідання Вченої ради

Серед питань, що обговорювали: своєчасна виплата заробітної плати працівникам, вручення дипломів випускникам та підготовка до вступної кампанії.

Захід відвідали керівники області – голова облдержадміністрації Олександр Ледида і голова облрад Іван Балога, а також ужгородський міський голова Віктор Погорелов.

Для того, щоб конкурувати з іншими вишами, потрібно пропонувати високий рівень освіти та умови проживання студентів – про це йшлося під час засідання Вченої ради Ужгородського національного університету. Сьогодні серед пріоритетних завдань:  покращення матеріальної-технічної бази, вирішення проблеми виплати заробітної плати співробітникам університету, своєчасне вручення дипломів випускникам.

– Для того, щоб найбільший вищий навчальний заклад області міг повноцінного функціонувати, потрібно відновлювати нормальні відносини із Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, –  розпочав засідання Вченої ради виконуючий обов’язки ректора УжНУ Віталій Ніколайчук. – Ми повинні мати підтримку керівників міністерства, керівників області. Маємо залучати додаткове фінансування та правильно розпоряджатися коштами – лише у такому випадку зможемо подолати труднощі, що сьогодні існують в університеті.

– Нині багато розмов довкола університету, його проблем. Сьогодні першочергове завдання, що стоїть перед керівництвом вишу  – працювати над покращенням матеріально-технічної бази.  Професорсько-викладацький склад має працювати над тим, щоб навчальний процес був максимально ефективним. Якщо буде правильний  ефективний менеджмент, а рівень освіти – достойним, то будуть і студенти, – наголосив Олександр Ледида.

Також очільник краю висловив думку, що не варто спекулювати довкола теми політичних впливів на університет, адже робота вишу має бути поза політикою.

Цікаво зазначити, що голова облради Іван Балога зайняв місце не в президії, а поруч з викладачами в залі.

Свої думки та бачення подальшого розвитку УжНУ під час засідання висловлювали також члени Вченої ради – провідні фахівці університету, повідомили «НЕДІЛІ» в прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net