В управлінні МВС області генерал-майор міліції Віктор Русин зустрівся з підприємцями Закарпаття

Підставою для зустрічі стали результати нещодавнього засідання Ради регіонів, на якому йшлося про створення в нашій державі сприятливих умов для ведення малого і середнього бізнесу, зокрема, про припинення практики проведення незаконних перевірок.

На Закарпатті, на щастя, ситуація не є критичною. Як підкреслив Віктор Русин, за останній рік до УМВС не надходило жодної скарги про неправомірні перевірки підприємців.

Це підтвердили і присутні підприємці. Та, незважаючи на таку ситуацію, начальником УМВС підготовлено відповідне доручення про недопущення проведення перевірок підприємців усупереч діючому законодавству, за відсутності достатніх підстав, а також з питань, не віднесених до компетенції органів внутрішніх справ.

Турбує керівництво УМВС, за словами Віктора Русина, легковажне ставлення підприємців області до свого майна. Крадіжки стаються доволі часто і здебільшого з вини них самих. Недотримання елементарних правил охорони – як то решітки на вікнах, камери відео спостереження, сигналізація – призводять до того, що грабують офіси, магазини, автомобілі і так далі.

Ще одним механізмом недопущення порушень прав підприємців Віктор Русин назвав забезпечення співпраці з органами місцевого самоуправління. З цим погодилися всі присутні. Кожен із них поділився власним баченням вирішення проблем і запропонував шляхи пошуку компромісних рішень, повідомили “НЕДІЛІ” у СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

zakarpatpost.net