Суд відпустив кандидата у депутата, який підкупив виборців у Сваляві

Ще 30 жовтня 2010 року прокурор області Анатолій Петруня порушив кримінальну справу стосовно одного з кандидатів у депутати Полянської сільської ради Свалявського району за фактом підкупу виборців ( ст. 157 КК України). Суд закрив справу відносно цього чоловіка у зв’язку з його дійовим каяттям.

У встановлені законом строки, справа була розслідувана і направлена на розгляд Свалявського районного суду. Останній, у свою чергу, визнав закарпатця Д., винним у тому, що він, будучи кандидатом у депутати, з метою перешкоджання здійсненню виборчого права, передав громадянці С. 450 гривень за те, щоб вони усією сім’єю (мати, батько і дочка) проголосували за його кандидатуру, а також за кандидатів у депутати зі своєї партії в обласну і державну адміністрації.

При цьому, навіть надав їй список з прізвищами кандидатів, за яких потрібно було проголосувати, щоб не заплуталась. На цьому аркуші своєю рукою дописав і власне прізвище.

Державне обвинувачення у цій справі підтримував старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах Віталій Білець.

Він розказав, що враховуючи те, що цей чоловік вперше вчинив злочин, щиро покаявся, активно сприяв його розкриттю, суд знайшов це підставами для суд закриття кримінальної справи щодо цього чоловіка на підставі ст.. 45 КК України – звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області