Вчені закликають Януковича ввести нове церковне свято

Вчені Академій Наук України звернулися до керівництва держави та священнослужителів християнських Церков з пропозицією призначити загальнонаціональне свято – День подяки Богу.

Про це виданню “РІСУ” повідомили в університеті “Острозька Академія”.

Необхідність встановлення такого свята вчені аргументують тим, що українське суспільство духовно хворе, а тому вимагає покаяння і навернення до Бога. Інакше ми приречені на самознищення.

“Ми, християни, вчені Академій Наук України, вкрай стурбовані духовним станом нашого сучасного суспільства, особливо молоді. У повсякденному житті стаємо свідками збільшення обману, корупції, насильства. Пияцтво, наркоманія, проституція, злочинність мають місце навіть серед неповнолітніх дітей”, – йдеться в їх листі на адресу президента, прем’єр-міністра, голови ВР, народних депутатів і священнослужителів.

Автори листа пояснюють, що розбещеність, гріх є втратою моральних цінностей. І якщо людство не зупиниться зараз, не перестане порушувати Божі фізичні і духовні закони, то воно буде знищено.

Вчені НАН наводять приклад батьків американської держави – президентів Вашингтона і Лінкольна, які за часів небезпеки для країни призначали день посту, примирення і молитви, закликали народ разом з владою та священнослужителями до покаяння.

Українські вчені впевнені, що в нашій державі Бог не менш гідний подяки, адже “подарував нашій країні безкровну свободу, мирне небо і врожай”.

“Ми звертаємося до всіх вас з пропозицією, призначити День подяки Богу і зробити його національним святом. У призначений день примирення, посту і молитви ми закликаємо весь український народ до покаяння разом з владою та священнослужителями за свої гріхи, гріхи минулих поколінь, таких, як атеїзм і антисемітизм, сказав Господь зніме прокляття з нашої землі і пошле Своє благословення”, – йдеться в документі.

tsn.ua