Чопська митниця очищає свої ряди від недобросовісних інспекторів

З початку цього року з Чопської митниці вже звільнено 16 посадових осіб, які порушили Присягу державних службовців та несумлінно виконували свої службові обов’язки.

Так, нещодавно працівниками митної варти Чопської митниці на українсько-угорському кордоні проведено переогляд іномарки «Пежо» після здійснення митного контролю головним інспектором Р., під час якого виявлено 1300 пачок сигарет іноземного виробництва, приховані у салоні, конструктивних порожнинах та багажному відсіку.

Відтак, проведеною службовою перевіркою встановлено, що митник не дотримав вимоги митного законодавства та Технологію прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, не належно провівши митні процедури та огляд товарів, що переміщувались з приховуванням від митного контролю в зазначеному автомобілі, та за менш ніж хвилину дозволив виїзд зазначеної машини із зони митного контролю.

Це при тому, що дана іномарка лише впродовж останніх 20 днів «курсувала» через кордон 16 разів (!). Не зважаючи на проведення аналізу та ризиків, інспектор не вивів транспортний засіб із спрощеної смуги руху «зелений коридор» в «червоний коридор» та не провів більш детальну перевірку транспортного засобу для виявлення предметів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або переміщуються з порушенням чинного митного законодавства.

У результаті за матеріалами службової перевірки Чопської митниці прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу відносно вже звільненого митника за фактом зловживання ним службовим становищем (ч.3 ст.364 КК України), повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі Чопської митниці.

zakarpatpost.net