В Мукачеві відкрили черговий дитячий будинок сімейного типу

Це вже 36-й будинок сімейного типу на Закарпатті.

Привітати велику родину приїхали заступник голови облдержадміністрації Іван Качур та міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл.

Володимир та Олександра Матвеюк мають двох власних дітей – дочку та дорослого сина. У 2009 році сім’я поповнилася прийомними дітьми – двома дівчатками. Уже у 2012 році, рішенням Мукачівського міськвиконкому, було створено дитячий будинок сімейного типу, адже на виховання у сім’ю влаштовано ще троє дітей, також дівчатка.

На сьогоднішній день найстаршій вихованці 21 рік, наймолодшій – 7. Нині вся родина проживає у новозведеному будинку. Місце для нього батьки підбирали з урахуванням відстані до професійно-технічних навчальних закладів. Адже, саме там вчаться дівчатка.

Вітаючи родину, заступник керівника краю Іван Качур наголосив:
– Кожна людина потребує родинного тепла та затишку. Тільки люблячі батько та мати можуть належним чином підготувати малечу до дорослого життя, навчити дітей добру.

Батько великого сімейства Олександр Матвеюк, у свою чергу, подякував всім, хто допоміг у нелегкій справі створення дитячого будинку сімейного типу:
– Ми вдячні міській, обласній, владі, усім благодійникам, які долучилися цієї благородної та доброї справи. Ми, як батьки, обіцяємо виховати дітей належним чином, дати їм хорошу освіту. Переконаний, у майбутньому вони працюватимуть над розбудовою нашого міста, краю та всієї України.

Не залишилися дітлахи і без подарунків. Телевізор, комп’ютер та інші необхідні речі родина отримала від обласної та міської влади, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net