У московському аеропорту затримали ужгородця Олександра Солонтая

Політолога, директора політичних програм Інституту політичної освіти Олександра Солонтая депортують в Україну.

Про це повідомив один з лідерів російського руху “Солідарність” Михайло Шнайдер. Політолога затримали вранці 3 червня після прильоту до столиці Росії.

За словами Шнайдера, під час перевірки документів у Солонтая, прикордонники повідомили йому про заборону в’їзду до Росії. Нині експерт у статусі затриманого очікує на депортацію до України. У політолога забрали всі документи.

“Олександр прилетів до Москви, щоб прочитати лекцію активістам політради московської “Солідарності” про політичну ситуацію в Україні. Він є директором програми “Практична політика” Інституту політичної освіти”, – сказав Шнайдер. “Його затримали прикордонники, не пояснюючи жодних причин. Зараз він перебуває в Домодєдово в ізоляторі”, – додав він.

А також повідомили, що пояснення щодо заборони на в’їзд до РФ, як і документи він зможе отримати у посольстві Росії в Україні.

У столиці Росії український експерт повинен був провести лекції з політичної ситуації між Росією та Україною.

Шнайдер також повідомив, що останній раз Солонтай прилітав до Росії 13 травня з метою обговорення ситуація між Москвою і Києвом. Тоді прикордонники також його затримували, але за деякий час із вибаченнями відпустили.

tsn.ua