Хустські футболісти змагалися на чемпіонаті Європи

Нинішнього року, з 24 по 27 травня у Австрії пройшов Чемпіонат Європи серед футбольних команд гірської місцевості.

У високогірне містечко Клайнарль (1014 м над рівнем моря) федеративна земля Зальцбург з’їхались фани та спортсмени зі Швейцарії, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Іспанії, Італії, Чехії, Швеції і звичайно, господарі – ФК «Клайнарль». Цьогорічними учасниками унікальної футбольної події були і хустські футболісти, що грають за ФК «Оболонь».

Зауважимо, наприкінці квітня, знана на Закарпатті австрійська компанія «AVE» виступила з ініціативою щодо участі у Чемпіонаті Європи серед футбольних команд гірської місцевості хустських футболістів. Останні люб’язно прийняли запрошення і до речі, були єдиною українською командою, що взяла участь у Чемпіонаті.

Маючи у суперниках відомі та титуловані футбольні клуби Італії та Іспанії наші спортсмени демонстрували справжній футбол. Більше того, – каже секретар Хустської міської ради, – ФК «Оболонь» єдина команда, яка змогла забити 2 м’ячі чемпіонам , команді з Іспанії, а гол Олександра Браєра, бомбардира команди визнано одним із кращих.

Без перебільшення, футбольна гра хустян була достойною. Ми були впевнені у цьому, і не помилилися, розповів секретар ради Володимир Ерфан, який разом з головою Закарпатської обласної ради Іваном Балогою та Хустським міським головою Володимиром Кащуком перебували у складі делегації на Чемпіонат Європи серед футбольних команд гірської місцевості 2012 у австрійському Клайнарлі.

Надзвичайні враження від Чемпіонату привезли і самі футболісти. Незважаючи на результати гри, наші співвітчизники запам`яталися своєю дружелюбністю та щирістю, як власне, запам’яталася їм і атмосфера головних європейських змагань, повідомили zakarpatpost.net у Хустській міській раді.