Чопські митники вилучили «Мерседес» на кордоні, вартістю 770 тисяч гривень

Нещодавно на українсько-угорському кордоні чопські митники задокументували порушення митного законодавства із ввезення в Україну автомобіля марки «Мерседес Бенц E 250 СDI», 2012 року випуску, вартістю із врахуванням усіх митних платежів – 770 тисяч гривень.

32-річний громадянин Румунії під час проходження митного контролю у пункті пропуску «Дякове» подав митникам свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та підтвердження на право користування, видане чеською фірмою.

Проте чопські митники вирішили перевірити достовірність виданих нотаріусом та фірмою документів, звернувшись з офіційним запитом. Через деякий час отримали листа, в якому чеське підприємство запевнило, що не видавало право на користування зазначеним автомобілем гр.Румунії і що він не є уповноваженим водієм цієї фірми.

За словами румуна, новеньку іномарку він перевозив за винагороду на прохання свого знайомого. Автівку та документи горе-водій мав передати на стоянці поблизу залізничного вокзалу у Львові.

Тож, надавши неправдиві дані митникам про транспортний засіб з метою уникнення сплати всіх необхідних митних платежів, відносно водія складено протокол про порушення митних правил, а престижний легковик вилучено до рішення суду, повідомила “НЕДІЛІ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

zakarpatpost.net