Начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Русин відзначив нагородами журналістів

Генерал привітав журналістів і вручив почесні грамоти та грошові премії, тим, хто протягом року активно висвітлював в ЗМІ діяльність ОВС.

Начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Віктор Русин зустрівся із журналістами обласних та всеукраїнських ЗМІ. Темою розмови були питання криміногенної ситуації в області, готовності органів та підрозділів УМВС до забезпечення правопорядку під час проведення в Україні Євро-2012 та про реорганізацію, яка відбулася в органах внутрішніх справ області.

Як підкреслив Віктор Русин, криміногенна ситуація в області є стабільною. Враховуючи резонанс, який викликають злочини з використанням зброї, протягом п’яти місяців 2012 року (особливо після подій у Дніпропетровську) було звернуто увагу на вилучення її з незаконного обігу. Викрито 125 таких злочинів, з яких більше 70-ти – за фактами вогнепальної зброї. Завдяки системній роботі правоохоронців розкрито 260 злочинів минулих років.

Щодо готовності закарпатської міліції до Євро-2012, то, Віктор Русин запевнив, що управління УМВС готове у повному обсязі забезпечити надійний захист прав і захист прав і законних інтересів громадян, надійну безпеку та правопорядок під час проведення чемпіонату. До Львову направлену зведений загін УМВС у складі атестованих правників міліції загальною чисельністю більше 200 працівників міліції (патрульна служба, підрозділ «Беркут», УДСО, УДАІ, кінологи та інші служби).

На кордоні з ЄС розташовано 19 пунктів переходу, з яких 15 – із статусом міжнародних, 4 – пункти спрощеного переходу, 9 – автомобільні, 8 – залізничні, 1 – повітряний, 3 – пішохідні. На пунктах створено мікро центри безпеки – штаби з надання первинної допомоги туристам і вболівальникам.

На автодорозі Київ-Чоп встановлено 28 інформаційних знаків, на яких українською та англійською мовами вказано, який орган внутрішніх справ УМВС обслуговує дану територію, телефони чергових частин міськрайвідділів та підрозділів УДАІ. Також на трасі буде працювати 3 інформаційні пункти-палатки, в яких чергування проводитимуть правоохоронці з обов’язковим знанням англійської мови.

Коротко розповів Віктор Русин і про реорганізацію, яка сталася в УМВС, запевнивши журналістів, що фінансової вигоди від неї не буде мати ніхто, а ось питання організації управління мали би бути вирішені у кращий бік

Наостанок зустрічі, зважаючи на те, що вона відбувалася у переддень Дня журналіста, генерал привітав журналістів і вручив почесні грамоти та грошові премії, тим, хто протягом року активно висвітлював в ЗМІ діяльність ОВС. Зокрема, диплом отримав переможець обласної журналістської премії ім.. Михайла Фатули журналіст газети «Відомості міліції» Михайло Пискач.

Серед нагороджених: Михайло Папіш, головний редактор газети «Вісник Берегівщини»; Дмитро Васильєв, редактор інформаційно-ділового веб-сайту Мукачево.нет; Микола Кошута, головний редактор журналу «Журналіст Закарпаття», Дмитро Воробець, голова обласної організації НСЖУ, Наталія Зотова, власний кореспондент телеканалу «1+1»; Чабо Балог, редактор відділу газети “Карпаті Ігос Со”; Василь Нитка, власний кореспондент газети «Голос України»; Едуард Єршов. режисер-оператор ТРК «Даніо 21-канал»; Віктор Лазорик, головний редактор газети «Срібна Земля»; Галина Сернівка, редактор об’єднання редакцій інформаційних програм ЗОДТРК Тиса-1.

Віктор Русин побажав усім журналістам міцного здоров’я та подальших професійних успіхів.

zakarpatpost.net