У Сваляві відзначили 20-річчя з часу заснування Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря

Сьогодні у монастирі проживають і несуть свій монаший послух 19 сестер. Настоятельницею монастиря з 1996 року є ігуменя Ніна.

Керівник облдержадміністрації Олександр Ледида взяв участь у святкуванні 20-річчя з часу заснування Св.Троїце-Кирило-Мефодіївського монастиря. Зокрема, очільник області відвідав святкову Божественну літургію та поспілкувався із священнослужителями.

Рішення про відкриття Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря в м. Свалява Закарпатської області було прийнято 16 вересня 1992 року. Саме тоді вийшла відповідна постанова Священного Синоду Української Православної Церкви. А у квітні 1997-го було закладено та освячено фундамент головного Свято-Троїцького храму монастиря.

Сьогодні у монастирі проживають і несуть свій монаший послух 19 сестер. Настоятельницею монастиря з 1996 року є ігуменя Ніна, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-центрі ОДА.

Відзначення 20-річчя з часу заснування Св.Троїце-Кирило-Мефодіївського монастиря розпочалося із святкової божественної літургії, яку відправив архієпископ Мукачівський і Ужгородський, Високопреосвященніший Феодор. Опісля служби священнослужителі мали змогу поспілкуватися із керівником краю Олександром Ледидою.

– Влада жодним чином не може і не повинна впливати на релігійні процеси. Тим паче, у нас є багато меценатів-вірників, котрі не шкодують грошей на розбудову монастирів та церков,- зазначив під час візиту до монастиря Олександр Ледида.

nedilya.net