«Кредити повинні допомагати людям!»

Предмет грошей такий же мінливий, як і політика, релігія і секс, тому людина завжди повинна створити систему, в якій би гроші працювали на неї. Гроші дають реальну фінансову незалежність, впевненість дій, свободу і безпеку життя. Одна із складових такої системи – кредитна спілка «Хосен».

Сьогодні послугами кредитної спілки «Хосен» користуються як міські, так і сільські жителі області. Свідченням цьому є те, що на чергові загальні річні збори прибули члени спілки звідусіль, зокрема, міст Берегово, Свалява, Ужгород, Чоп, Перечин, сіл – Неліпино, Колочава, Нижні Ворота, Руські Комарівці, Худльово, Чабанівка… і зал був переповнений. Бо це не тільки офіційне зібрання, але одночасно й зустріч людей, яких об’єднує громада, ім’я якій «Хосен». Тут можна було поспілкуватися із знаними в області людьми – викладачами вищих навчальних закладів, письменниками і діячами культури, вчителями шкіл, юристами і лікарями, досвідченими підприємцями і тими, хто тільки починає власний бізнес, журналістами і лідерами громадських організацій, службовцями різних державних і недержавних структур, фінансовими консультантами страхових компаній.

У такому інтелектуальному середовищі моделюється динаміка розвитку фінансового генія – вміння користуватися грошима. Це – великий дар, яким наділена кожна людина, але страх втратити гроші не дозволяє їй у собі це «відкрити», тому на допомогу їй приходять високопрофесійні, мудрі, щирі і небайдужі, доброзичливо налаштовані на успіх фахівці кредитної спілки «Хосен».

 Кредитна спілки «Хосен» працює на фінансовому ринку 16 років.
«Свій до свого по своє!» – цей заклик, як і назва кредитної спілки, включає в собі поняття взаємної довіри й поваги, взаємовиручки і взаєморозуміння керівництва кредитної спілки та її членів. І така система відносин є найбільш правильною, адже пріоритетне завдання кредитної спілки – допомога людям і намагання зробити їх більш фінансово грамотними і захищеними. Кредитна спілка «Хосен» має  позитивну репутацію, перевірену часом, що є одним з найважливіших критеріїв для будь-якої фінансової установи, а також злагоджену команду працівників і великий досвід на ринку фінансових послуг.    
 
На чергових загальних річних зборах членів кредитної спілки ми мали змогу поспілкуватися з її членами  безпосередньо:

Катерина Михайлівна, педагог:

«Я в спілці вже багато років, майже від дня її заснування, маючи рекомендації свого колеги – завуча, і дуже задоволена роботою спілки. Тож, можу сказати, що «Хосен» має добру репутацію серед людей. Її голова правління – Марія Михайлівна – людина компетентна і глибоко порядна.

Команда кредитної спілки – це одна наша родина, саме так я її відчуваю. Команда прекрасних жінок, і так є, що у кредитній спілці працюють тільки жінки, вони трудяться на благо тих людей, які довірили їм свої зароблені гроші. Це – відповідальні, порядні й сумлінні трудівниці, які добре зберігають і примножують  наші гроші».

Анна Михайлівна, державний службовець:

«Ми з чоловіком є членами кредитної спілки «Хосен» третій рік. Та до цього часу ми були членами іншої кредитної спілки, тож тепер маємо з чим порівнювати. І маю сказати, що діяльність спілки «Хосен» вражає – все відбувається за законом і за Статутом спілки.

Щороку проводяться підсумкові чергові загальні збори, на які запрошуються всі члени кредитної спілки, на них затверджуються звіти органів управління спілки. Таким чином, кожен член спілки бере участь у її діяльності, і правління спілки закликає своїх членів бути активними і вносити  пропозиції щодо її ефективної роботи. Це дуже важливо, коли є така співпраця. Такого за наш минулий досвід ми з чоловіком ніде не бачили. Це є свідченням того, що тут дуже серйозно ставляться до роботи і своїх спілчан».

Василь Юрійович, керівник  громадської  організації:

«Я в спілці більше 10 років і  задоволений всім, в тому числі й ставленням до нас, спілчан,  тут  завжди готові вислухати, допомогти і порадити. Робота самої установи  не викликає сумнівів».

Розповідає ветеран спілки Андрій Деметер:

«Я вступив до кредитної спілки за рекомендацією свого давнього і дуже поважного товариша. Він, дивлячись на моє скрутне життя, на те, що важко зводжу кінці з кінцями від пенсії до пенсії, запропонував мені варіант: вступити до спілки, яка розташована по вулиці Берчені в Ужгороді. Довго мене вмовляти не довелося, бо живу на цій же вулиці, ось і вирішив піти й подивитися, як це працює. Уже за декілька днів усі ті гроші, які ми з дружиною відклали на «чорний день», вибрали, так би мовити, з панчохи і понесли до спілки. І зараз знаєте, що скажу? Держава обіцяє багато, але дає мало, а кредитна спілка  «Хосен» не обіцяє, а пропонує. І реально дає.

І ще такий вагомий нюанс: я отримую пенсію приблизно 9 числа кожного місяця, але так трапляється, що вже наприкінці місяця гроші закінчуються. Та зараз на початку місяця я отримую відсотки в спілці й спокійно дочікую пенсію. Шкода, що є ще такі люди, які мало знають, що є така річ, як спілка «Хосен». Я раджу всім, хто прочитає цю статтю не думати довго, а вирішувати свої фінансові проблеми саме таким, як я – оптимальним – шляхом.

І ще один не менш важливий момент: дуже-дуже приємні жінки щоразу зустрічають мене в кредитній спілці.  Вони завжди посміхаються, діляться зі своїми відвідувачами позитивною енергією.  Я ще жодного разу не бачив, аби в них були похмурі обличчя, і жодного разу не пішов від них із хмурим виразом на своєму обличчі».
А ще всі члени кредитної спілки користуються у своєму повсякденному житті чарівною формулою, яка допомагає вирішувати всі проблеми – «Свій до свого по своє!».

За 16 років кредитна спілка зуміла успішно подолати ряд економічних і політичних криз в державі, і це є ознакою того, що вона має достатньо переваг, які дозволяють їй достойно займати свою нішу на фінансовому ринку, – сказав на загальних зборах спілки професор Володимир Задорожний.

Голова правління кредитної спілки – Марія Зілгалова продовжує:

– На даному етапі ми надаємо фінансові послуги понад 8 тисячам членів спілки. Надзвичайно важливою є команда, з якою ми працюємо щодня пліч-о-пліч. Саме тому, коли я приймаю когось на роботу, то перш за все ціную людей за готовність і бажання вчитися, котрі мають мрію і бачать реальні шляхи її втілення, а також цілеспрямованих, комунікабельних і відкритих особистостей. Саме такою є наша  команда зірок – 15 чарівних і мудрих жінок. Кожна з них ставиться до роботи як до свого власного бізнесу.

Кожна людина повинна розумно використовувати свій час і постійно працювати над собою. Як на мене, дуже важливо – не стояти на одному місці, постійно рухатися вперед, досягати нових рівнів, вчитися і вдосконалюватися.

Потрібно вчитися і не боятися помилок. Без помилок неможливо стати успішним.  Ми звикли рухатися вперед, розвиватися, і  тому ми є  кращими. А щоб такими бути, ми навчаємося у кращих із кращих.
Якось Томас Фрідман зазначив, що людство – це діти природи і нам у такий бурхливий швидкоплинний час потрібно вчитися виживати як у дикій  природі: кожного ранку в Африці прокидається лань, вона повинна бігти скоріше за лева, інакше загине. Кожного ранку в Африці прокидається і лев. Він повинен бігти швидше, ніж лань, інакше помре від голоду. Тож, не важливо, хто ти – лань чи лев. Коли сходить сонце – треба бігти!

Нам  треба бігти від ліні, непотрібних речей, ідей і людей – це закон життя. І головне – бігти до мрії свого життя.

– Чому в Україні люди часто стають жертвами різних фінансових махінацій?

– Як показує практика, існують проблема фінансової неграмотності людей і проблема відсутності людської відповідальності. Кожна людина повинна брати на себе стовідсоткову  відповідальність за свої гроші, своє  здоров’я, за дії та вчинки  і за все, що з нею відбувається.
Гроші – це одна із форм влади і сили. Але могутнішою за гроші є фінансова освіченість людини. Гроші прибувають і убувають. Проте якщо ви знаєте, як працюють гроші, то ви отримаєте владу над ними і зможете розпочати створювати багатство, незалежно від того, що твориться в світі постійно існуючих змін.

Лілія МАТІЦО, газета “НЕДІЛЯ”

nedilya.net