В Синевирі руйнується школа

Депутати обласної ради від Міжгірського району Михайло Кічковський, Юрій Гнепа та Микола Вегеш на черговій сесії обласної ради звернулися до своїх колег з проханням підтримати їх запит щодо ситуації, яка склалася з ремонтом школи в селі Синевир.«До нас, як до депутатів Закарпатської обласної ради звертаються мешканці с. Снневир Міжгірського району з приводу перекриття даху Синевирської ЗОШ I- IIIступенів. Стурбованість жителів викликає той факт, що вже більше як півроку, частина даху стоїть не перекрита, в результаті чого, внаслідок інтенсивного випадання дощу ця частина покрівлі зруйнована. Невиконання підрядною організацією умов договору (ТОВ «Загалшляхбуд») при проведенні капітального ремонту даху Синевирської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вже призвело до руйнування приміщень та матеріально-технічної бази школи, знищення навчальної літератури та документації. Такий стан речей становить реальну загрозу життю та здоров’ю учнів та працівників школи.

На підставі проведеного тендеру відділом освіти Міжгірської РДА укладено договір №12 від 29 серпня 2011 року щодо проведення капітального ремонту даху Синевирської ЗОШ І-Ш ступенів з Товариством з додатковою відповідальністю «Загалшляхбуд». На виконання умови договору до початку робіт відділом освіти підряднику було перераховано аванс в сумі 86 400 грн.на закупівлю необхідних будівельних матеріалів.

Відповідно до умов договору капітальний ремонт даху Синевирської ЗОШ І-ІІІ ступенів повинен проводитися у 2 етапи. У 2011 році, згідно договору, передбачено виконання робіт на суму 288 000 грн. У 2012 році передбачено виконання робіт на суму 239 038 грн.

Підрядником тільки частково було виконано І етап робіт по перекриттю даху Синевирської ЗОШ І-Ш ступенів, що призвело до того, що частина даху залишилася не перекритою, внаслідок чого завдано шкоду шкільним приміщенням.

Це питання стало предметом розгляду на пленарному засіданні сесії Міжгірської районної ради, яке відбулося 5 січня.

Однак, відділом освіти Міжгірської РДА на сьогоднішній день не вживаються ніяких заходів по виправленню даної ситуації», – йдеться в тексті звернення.

Депутати обласної ради вирішили створити тимчасову комісію з депутатів із розслідування даного факту

Прес-служба Закарпатської облради