Органічні соки із Закарпаття визнані кращими в Україні

7 червня 2012 р. в Києві офіційно оголошено результати Міжнародного дегустаційного конкурсу «BEST DRINK’ 2012» щодо визначених найкращих в Україні алкогольних, безалкогольних напоїв, вод та соків.

Зважаючи на все більшу увагу споживачів до безпечності харчів та напоїв, вперше було відзначено досягнення українських виробників органічних соків.

 У цьому році  цей конкурс проводили вже втретє.  Експертна комісія шляхом закритої дегустації за органолептичними показниками, визнала  сертифікований органічний яблучний сік від Торгової марки «Пан Еко», виробником якого є ФГ «Тізеш» із Закарпаття (дистриб’ютор — ТОВ «Украгрофін»), гідним першого місця у номінації «Природність та натуральність смаку». Крім того, поважним журі згаданого конкурсу визнано органічний виноградний сік «Пан Еко» другим у категорії «Соки». Відзначені соки виробляються у максимально екологічно безпечній частині Карпат з використанням методу прямого віджиму, без додавання води та цукру, виключно у відповідності з органічними стандартами ЄС. Понад десять видів соків та напоїв Пан Еко, що продаються переважно в найкращих спеціалізованих магазинах та відділах органічних продуктів, користуються все зростаючим попитом у  самих вимогливих споживачів у різних куточках України. Б   ренд «Пан Еко» був визнаний Торговою маркою Закарпаття 2011 р. за версією Карпатського інформаційного агентства  . Протягом 2009–2011 рр. Всеукраїнським конкурсом «Органік» «Пан Еко» визнається найкращою торговою маркою сертифікованої органічної продукції в  Україні.
 
Міжнародний  дегустаційний конкурс «BEST DRINK» засновано з метою визначення та просування кращого продукту індустрії напоїв та наповнення споживчого ринку України високоякісною продукцією, до участі в конкурсі допускаються напої іноземного виробництва, виготовлені з дотриманням технічних умов, які пред’являються до них у країнах виробника. Організатор конкурсу — ВЦ «АККО Інтернешнл» , за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державн ої інспекці ї сільського господарства України . До складу  Експертної комісії входять провідні експерти-дегустатори з великим досвідом роботи, представники Держспоживстандарту та Міністерства охорони здоров’я України, технологи підприємств, сомельє, а також незалежні спостерігачі та ЗМІ.

Джерело:  organic.ua