Українці безкоштовно розміщують по своїх домівках гостей Євро-2012

До Євро-2012 українські готельєри вп’ятеро підняли ціни за проживання. Допомогти іноземцям із розташуванням вирішили звичайні українці – вони безкоштовно приймають іноземних гостей у своїх помешканнях на час чемпіонату, пише Gazeta.ua.
“У Києві посередній готель коштує 200 євро за ніч, а я у Відні кілька років тому зупинявся в 5-зірковому готелі за 80 євро за ніч”, – розповів 36-річний киянин Дмитро Антонюк.

Він із дружиною ладен пустити гостей з Європи до себе у квартиру – цілком безкоштовно. “Ми з дружиною хочемо, голосно кажучи, покращити нашу українську карму. Запропонуємо гостям усю хату. Хай розташовуються, де вподобають. На сайті “rooms for free” пропозиція набагато перевищує попит. Народу, який пропонує своє житло, в рази більше, ніж людей, які зголошуються пожити”, – сказав він.

На футбол Дмитро не піде. Каже, ціни на квитки кусаються. “Хоча деякі гості в якості подяки за житло іноді пишуть, що подарують один-два квитки на якісь матчі. Якщо мені так хтось віддячить, я, звісно, буду тільки за”, – запевнив киянин.

Проте він більше переймається тим, який імідж Україна матиме в очах іноземців. “Біля стадіону ще кінь не валявся. Якусь плитку досі ставлять. Іноземці приїхали на Євро і ходять з розкритими ротами”, – скаржиться він.

“Я не збираюся перед гостями прикрашати нашу дійсність, розкажу все, як є. Вважаю, що організація Євро у нас – це суперкорумпована штука. Вся влада набила нашими ж грошима собі кишені. Але нашими людськими силами Євро може перетворитися на класний карнавал, на вселюдське свято. Для мене взяти участь у ньому було б дуже привабливо. Сподіваюся, що перед гостями з-за кордону мені не буде соромно, принаймні за себе. За пересічних людей”, – зазначив Антонюк.