На Закарпатті нараховується 8 найбільш аварійно-небезпечних ділянок доріг

На засіданні сесії Закарпатської обласної ради депутати прийняли рішення про внесення змін до Регіональної програми розвиту та забезпечення безпеки дорожнього руху в населених пунктах, на автошляхах та залізничних переїздах області.

Рішенням передбачено організацію сезонних обстежень вулиць та автодоріг на предмет аварійності, особливо в гірських місцевостях. Як завважувалося, сьогодні на Закарпатті нараховується 8 аварійно-небезпечних ділянок. Відтак, депутати вирішили доручити Службі автомобільних доріг області, Облавтодору вжити заходів щодо ліквідації таких ділянок.

Крім того, рішенням передбачено вдосконалення матеріальної бази для забезпечення безпеки дорожнього руху. Зокрема, планується закупівля патрульних автомобілів ДАІ, встановлення елементів примусового зниження швидкості, впровадження автоматизованих систем фіксації транспортних засобів, оснащення транспорту, велосипедів та мопедів світловідбиваючими елементами. Всього впродовж року в рамках програми планується освоїти 922 тис. грн.

 Тетяна Кашуба, закарпаття онлайн