Іван Балога прокоментував, чому санаторій «Перлина Карпат» не передали в обласну комунальну власність

Після закінчення пленарного засідання сесії обласної ради її голова Іван Балога відповів на запитання журналістів. Зокрема, чому санаторій «Перлина Карпат» не передали в обласну комунальну власність.

Коментар І. Балоги:

– Це довге, з «бородою» питання і ми повертаємося до нього вже не вперше. Попередній склад облради вже приймав рішення про прийняття в обласну комунальну власність, але воно обуло оскаржене. Чому ж тоді сьогодні знову приймати таке ж – один до одного, без будь-яких змін рішення – для мене не зрозуміло. Адже очевидно, що знову будуть протести прокуратури, суди.

У 2010-2011 роках власник санаторію на той час – Чинадіївська селищна рада виставляла на аукціон цей об’єкт, він був оцінений у 24,5 мільйони гривень, цього б вистачило на сплату усіх боргів, але тоді робилося все для того, щоб скасувати аукціон і не було великого бажання обласної адміністрації допомагати.

Сьогодні у них думка інша, але я бачу загрозу, що обласна рада знову буде втягнута у тяганину оскаржень, тому треба дуже добре зважити, як діяти щодо цієї оздоровниці. Можливо, до наступного пленарного засідання напрацюються інші варіанти як бути з цим об’єктом.

Прес-служба облради

zakarpatpost.net