Перечинський центр зайнятості зустрівся зі школярами

До числа найменш конкурентоспроможних категорій населення на сучасному ринку праці належить молодь. Невипадково служба зайнятості постійно вдосконалює підходи щодо вирішення питань її зайнятості на регіональному ринку праці. Так, 7 червня Перечинський районний центр зайнятості організував День відкритих дверей куди запросив учнів 7-8 класів Зарічівської загальноосвітньої школи.

Одним із найважливіших чинників успіху в житті є правильний вибір професії, яка б допомогла молодій людині віднайти себе на ринку праці та стати успішною. Вибір професії – справа нелегка. На жаль, на сьогоднішній день вибір молодих людей визначається престижністю професії та рівнем заробітної плати.
 
Тому на організованому заході фахівці служби зайнятості намагалися якомога глибше донести до дітей суть проблеми безробіття, перенасиченість ринку праці представниками «престижних» професій та затребуваність кваліфікованих фахівців робітничих спеціальностей.
 
На початку заходу була проведена своєрідна екскурсія, де учнів ознайомили з відділами та системою роботи центру зайнятості. Про перспективи росту промисловості та характеристику спеціальностей, які користуються попитом на ринку праці розповіла заступник директора Неля Ліман.
 
Головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних – Леся Палюх розповіла про професійне самовизначення, ознайомила дітей з класифікатором професій, переліком навчальних закладів та надала характеристику професій і спеціальностей, які користуються попитом на місцевому ринку праці. Також учні отримали інформацію про послуги служби зайнятості та актуальні вакансії, на які можна працевлаштуватися.
 
Заступник директора Перечинського професійного ліцею, що була запрошеною на свято, розповіла учням про перелік робітничих професій, які можна здобути в їх навчальному закладі та розкрила перспективи та переваги навчання.
 
На заході діти отримали «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра» – необхідне, цікаве видання, яке допоможе учням шкіл зорієнтуватися у виборі майбутньої професії. Творчі завдання, які розроблені в щоденнику дадуть змогу кожному з учнів самостійно уявити своє майбутнє, розширити кругозір, зробити свідомий вірний вибір професії та життєвого шляху. Використовуючи щоденник на протязі навчального року, учні отримають змогу самостійно дізнатися багато цікавого про світ професій, провести тестування, самим зробити висновки про свої нахили та здібності у виборі майбутньої професії.
 
Загалом захід пройшов у цікавій та змістовній формі. Сподіваємось, що отримана інформація допоможе дітям краще зорієнтуватися у виборі своєї майбутньої професії.
 
Джерело:  Леся Сивохоп, начальник відділу активної підтримки безробітних Перечинського районного центру зайнятості