Прокуратура скерувала до суду справу щодо аварії поїздів на Ужгородському вокзалі

Закарпатською транспортною прокуратурою вже закінчено досудове слідство та скеровано до суду кримінальну справу щодо аварії поїздів на Ужгородському вокзалі.

Тоді, 17 квітня, була порушена кримінальна справа стосовно складача поїздів станції Ужгород гр. К за порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту (ч. 1 ст. 276 КК України ) – повідомив Закарпастьккий транспортний прокурор Ігор Сєхін.

З’ясувалося, 16 квітня, він був керівником маневрових робіт, але добре хильнувши оковитої, зійшов з пасажирського поїзда, відповідно маневрами не керував та не вжив заходів до його зупинки. У результаті відбулося зіткнення вагонів поїзда № 82 сполученням «Київ-Ужгород» з групою із семи вагонів, які знаходились на цій же колії, що створило небезпеку для життя людей. Зокрема, тоді постраждали п’ять провідників поїзда.

Результати аналізів крові складача поїздів гр. К. на алкоголь показали, що він перебував на роботі та здійснював керівництво маневрами у стані алкогольного сп’яніння з концентрацією алкоголю в крові 5,07 0/00 (проміле), яка відноситься до ступеня смертельного отруєння алкоголем – додав Ігор Сєхін

Крім цього, Закарпатською транспортною прокуратурою за вказаним фактом зіткнення пасажирських поїздів вжито заходів прокурорського реагування: начальнику ВП «Ужгородська дирекція залізничних перевезень» ДТГО «Львівська залізниця» внесено подання, за результатами розгляду якого до 7 посадових осіб застосовані заходи дисциплінарного впливу, в т.ч. – одну особу звільнено з роботи на залізниці, трьох – звільнено із займаних посад, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

zakarpatpost.net