Мукачівський юнак купляв дівчині подарунки за вкрадені у неї гроші

У пристойну суму вилились стосунки молодої мукачівки зі своїм кавалером: вона думала – це кохання, а він поряд з цим шукав і наживи.

15-річна школярка вже близько року зустрічалася з 17-літній юнаком. Для дівчини це були перші стосунки і, як вона вважала, кохання з першого погляду. Підлітки навчались у одній загальноосвітній школі, були спільні друзі,  інтереси. І дівчина, і хлопець виховувались у порядних сім`ях. Щоправда батьки Ірини розлучені, тому вона вирішила мешкати разом з бабусею та дідусем. А Михайло за рік з гаком для стареньких став як рідний. Майже щодня заходив до дівчини, разом готували уроки, потім гуляли. Все б так продовжувалось, якби не вчинок Михайла.

Так, на початку травня старенькі бабуся з дідусем порались на клаптику землі, який розміщений одразу під вікнами їхньої двокімнатної квартири. Ірини саме в той час у помешканні не було, тому Михайло, чекаючи дівчину, залишився у квартирі сам. Та як говорить 70-літня жінка, ми його сприймали за свого, тому ніякого дискомфорту, залишаючи його вдома одного,  у людей не виникало.

Втім, хлопець залишившись у квартирі на самоті помітив, що з напівприкритої дверцятами шафи стирчить підозрілий папірець. Спочатку він не хотів нишпорити у чужому гардеробі, та дика цікавість виявилась сильнішою. Хлопець протягнув руку  і побачив, що  у папір загорнуті гроші. Кілька хвилин вагання – і 300$у кишені.  Наступного дня, почуваючи себе фінансово впевненішим, хлопець запросив свою дівчину та інших друзів до кав`ярні. Всі добре відпочили за гроші стареньких, а останні і не підозрювали про загадкове зникнення заощаджень.

Так минув майже тиждень. Ірина приносила додому різні подарунки, які їй дарував Михайло за тяжко зібрані заощадження бабусі й дідуся. Та коли кишені хлопця спорожніли,  йому не давала спокою думка, що в шафі ще залишились гривні. Отак, підібравши час, коли він знову у квартирі залишився на самоті, юнак проник до кімнати стареньких і витягнув з шафи конверт, в якому були сховані гроші. Відрахувавши собі 2 тис.грн., вирішив що останні 500грн. залишить 83-річному дідусеві та 70-літній бабусі.  Як  і минулого разу, хлопець не скупився за чужі гроші. Наступного дня друзі та онука потерпілих знову розважались у кафе.

Тільки через два дні після загадкового зникнення грошей, пенсіонери  виявили, що їхній сховок майже порожній. Тоді і звернулися до правоохоронних органів.

На місце скоєння злочину  виїхали досвідчені оперуповноважені: ст.о/у сектору карного розшуку Мукачівського міського відділу міліції майор міліції Юрій Буришин, о/у СКР капітан міліції Йосип Довгінка та начальник сектору карного розшуку підполковник міліції Ярослав Товкан. Оглянувши квартиру, жодних слідів сторонніх у помешканні виявлено не було. Водночас пенсіонери твердили протилежне, що в квартиру проник хтось ззовні, адже чужих за останні тижні у помешканні не було взагалі. 

«Квартирні крадіжки, де немає слідів злому або коли зловмисник забирає не всі гроші, – говорить старший оперуповноважений  Юрій Буришин, – у більшості випадків вчиняються близькими людьми (родичами чи знайомими)». На цей раз досвід взяв гору. Опитавши всіх, хто за останній тиждень перебував у квартирі потерпілих, правоохоронці зрозуміли чиїх рук ця справа. 17 – літній хлопець спочатку не зізнавався, та діватись було нікуди. Дізнавшись правду і батьки Михайла, і його дівчина, яка цілком йому довіряла, були спантеличені вчинком юнака.  

Зараз проти Михайла порушена кримінальна справа за ознаками част.1 ст.185 «Крадіжка».Триває розслідування.

Джерело:  Наталія Машіко Мукачівський МВ УМВС