Ремонт Синевирської ЗОШ контролюватимуть депутати облради

Депутати обласної ради створили тимчасову контрольну комісію з вивчення питання щодо дотримання відділом освіти Міжгірської районної державної адміністрації вимог законодавства України при використанні бюджетних коштів та з перевірки стану виконаних робіт із капітального ремонту даху Синевирської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Головою тимчасової комісії, до якої увійшли 14 депутатів, обрано голову профільної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики Миколу Вегеша

Результати роботи тимчасової контрольної комісії обласної ради буде розглянуто  на пленарному засіданні обласної ради. Нагадаємо, що на минулій сесії облради депутати від Міжгірського району Михайло Кічковський, Юрій Гнепа та Микола Вегеш звернулися до своїх колег з проханням підтримати їх запит щодо ситуації, яка склалася з ремонтом школи в селі Синевир.

Депутати констатували, що «невиконання підрядною організацією умов договору (ТОВ «Загалшляхбуд», керівник — Коляда В.П.) при проведенні капітального ремонту даху Синевирської ЗОШ   І-ІІІ ступенів, призвело до руйнування приміщень та матеріально-технічної бази школи, знищення навчальної літератури та документації. Такий стан речей становить реальну загрозу життю та здоров’ю учнів та працівників школи. Водночас відділом освіти Міжгірської РДА на сьогоднішній день не вживаються ніяких заходів по виправленню даної ситуації», – йшлося в  зверненні. Про це  повідомила прес-служба облради.