В Ужгороді піднімуть ціни на проїзд в маршрутках?

Нещодавно перевізники Ужгорода звернулися до депутатського корпусу з проханням збільшити тарифи на маршрутні перевезення містом.

Аргументують таке звернення тим, що не вистачає коштів на ремонт та купівлю нового транспорту. Також перевізники кажуть, що служба соціального захисту боргує місячну сплату за пільгові перевезення. Завдяки пільговикам автоперевізники звільняються від сплати податків.

Свою позицію перевізники аргументують також ростом цін на пальне, хоча віднедавна спостерігається падіння цін на бензин та дизпаливо. На сьогоднішній день в більшості сусідніх областей проїзд теж складає 2 гривні. Хоча відстань перевезень набагато більша.

Члени комісії зауважили, що в своєму зверненні представники автоперевізників не обґрунтували всі дані, не подали єдиний плановий обсяг перевезень. Дізналися ми й думку жителів міста щодо підвищення тарифів.

Оскільки причина підвищення цін до кінця не абгрунтована, поки тарифи залишаються тими ж – 2гривні. За таке рішення проголосувало 8 із 12 присутніх членів виконкому.

m-studio.net.ua