Мукачівський мер посадив липу в чеському містечку Пелгржімі

Минулими вихідними міський голова Золтан Ленд’єл побував в місті-побратимі Пелгржімов з краю Височіна.

У березні цього року міст-побратимів Мукачева стало більше ще на одне – чеське містечко Пелгржімов з краю Височіна.

Під час візиту чисельної делегації краю в Мукачево міський голова Золтан Ленд’єл підписав Угоду про партнерство зі старостою Пелгржіма Леопольдом Бамбулою. Тоді ж чеська сторона запросила мукачівську владу до візиту-відповіді.

І така нагода трапилася, коли в Пелгржімі проводився черговий Всеєвропейський традиційний фестиваль рекордів та курйозів. Минулими вихідними міський голова Золтан Ленд’єл та його заступник Ігор Радиш побували в місті-побратимі.

У супроводі старости Пелгржіма і президента Асоціації «Добрий День, Пелгржімов» Мірослава Марека вони здійснили захоплюючу екскурсію по напрочуд гарному місту, побували в лікарні, школі, дитсадку, бібліотеці, де є зал з відеокасетами світової літератури, Будинку для сеньйорів, а по нашому – Дому перестарілих, спорткомплексі, в надсучасному хлібокомбінаті, де випікають хліб навіть для Папи римського, пивоварні. Більшість цих об’єктів споруджені за кошти Євросоюзу.

Дуже цікавим був гала-вечір курйозів на центральній площі міста. Гетьман краю Височіна Іржі Бєгоунек, староста Пелгржіма Леопольд Бамбула разом із Золтаном Ленд’єлом вручили сертифікат і нагороди рекордсмену фестивалю.

Свій презент представили і мукачівці, за що також отримали сертифікат фестивалю. І на завершення візиту міський голова Мукачева разом з керівниками краю та міста посадили на центральній алеї дерево єднання двох міст – липу, яка є символом Чехії.

Мукачівська Ратуша