У пункті пропуску «Ужгород» водій позбувся вантажу на мільйон гривень

У міжнародному пункті пропуску «Ужгород» чопські митники під час оформлення вантажу зі Словаччини виявили недостовірні відомості, які спричинили вилучення всього товару ціною у майже мільйон гривень.
Згідно поданої словацьким водієм експортної вантажної декларації, через митний кордон України переміщувався товар «лінія для виробництва макаронних виробів” загальною кількістю 14 місць. І хоча вантажівка прибула на кордон із непошкодженим митним забезпеченнями митних органів Словаччини (пломбою), митники, під час звірки товаросупровідних документів та зважування, виявили перевищення ваги товару на одну тонну.

З’ясувалося, що 2 місця з італійським товаром, вартістю майже 150 тисяч гривень, взагалі не заявлені в документах. За словами водія, він був присутній під час завантаження товару у транспортний засіб, але при цьому не вів точний підрахунок місць. У товаротранспортній накладній свої застереження з цього приводу не вніс.

Відповідно до вимог п.1 ч.2 ст.191 Митного кодексу України перевізники зобов’язані під час прийняття товарів до перевезення перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування, номери, зовнішній стан товарів та їх пакування. У разі неможливості такої перевірки вносити відповідний запис до міжнародної автомобільної накладної.

Тож, за незаконне переміщення та надання митному органу документів з неправдивими даними щодо ваги товару, кількості місць, асортименту, найменування та його вартості, відносно словака складено протокол про порушення митних правил.

Вантаж, вартістю 992 тисячі гривень вилучено до рішення суду, повідомила газеті “НЕДІЛЯ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

zakarpatpost.net