В Ужгороді стартують покази скандинавського кіно «Вікенд з Вікінгами»

Впродовж трьох фестивальних днів Ужгородському глядачу будуть представлені найактуальніші короткометражні картини Швеції, Данії, Норвегії та Фінляндії.

Організатор Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Кирило Марікуца зазначив, що культура, мистецтво та побут Скандинавії надзвичайно самобутні, тому місцева кіноіндустрія також є своєрідною.

«Кіно країн Скандинавії є надзвичайно захоплюючим, так сталося що раніше в Україні цей пласт не був представлений у достатній мірі. Вітчизняний глядач має досить незначне уявлення про це кіно, воно якісно відрізняється від фільмів інших регіонів. Відібрані для показів короткометражні картини – це краще зі скандинавського кінематографу, призери світових кінофорумів, визнані у всьому світі.

Ці фільми – як маленькі книги, вони – дещо більше, ніж кінематограф у традиційному розумінні. Хочеться, щоб ужгородський глядач був готовий сприймати нові незвичні форми кіномистецтва».

Покази короткометражних фільмів «Вікенд з Вікінгами» розпочнуться в п’ятницю 22 червня о 19:00 і триватимуть до 24 червня у театрі ляльок «Бавка». Щодня буде презентуватися два нових сеанси з програми фестивалю.

mukachevo.net