Ужгородські регіонали вимагають підняти ціну на проїзд у “маршрутках” до 2,5 грн

Нещодавно представники Ужгородського АТП -1207 та Асоціації пасажирських перевезень Ужгорода звернулися до міського голови Ужгорода з листом, в якому просять переглянути тарифи і підняти вартість проїзду до 2,50 грн. Своє прохання перевізники аргументують зростанням вартості пально-мастильних матеріалів, автозапчастин, та зарплат працівників.

14 червня відбулося засідання міської міжвідомчої комісії з питань реалізації державної цінової політики у ЖКГ та на міському пасажирському транспорті.

На ньому, з-поміж іншого, прозвучали слушні зауваження, що ціни на пальне на Закарпатті останнім часом навіть дещо знизилися, а в Україні немає жодного міста із населенням 130 тисяч, де тарифи на проїзд перевищували б 2 гривні, натомість відстані перезвезень, здебільшого, значно довші.

Крім того, за минулий рік чотирнадцяти перевізникам ужгородців нарахували 1 626 000 гривень компенсації (650 з яких отримала компанія, представники якої найчастіше скаржаться, що повинні возити пільговиків безкоштовно – ВАТ «Ужгородське АТП-12107» , що належить одному з депутатів-регіоналів міськради). Також в 2011-му році їм повернули ще 430 000 гривень заборгованості за попередній рік.

При розгляді питання представники відділу з питань тарифів управління економіки міської ради зауважили, що, згідно з чинним законодавством та відповідними нормативними документами, питання збільшення тарифів повинно було бути належним чином обґрунтовані перевізниками.

Виходячи з усіх міркувань члени міської міжвідомчої комісії з питань реалізації державної цінової політики у ЖКГ та на міському пасажирському транспорті вирішили не піднімати тарифи і залишити їх на рівні 2 гривень.

Це не сподобалося заступникові міського голови, депутату міського ради від Партії Регіонів Юрію Белякову. Він не тільки не підтримав членів комісії, але й звинуватив управління економіки у непрофесійності і наполягав на перегляді тарифів, вимагаючи дати комісії місяць на довивчення і лише тоді прийняти рішення.

zakarpattya.net.ua