Паломницька поїздка прихожан Ужгородського собору

З  благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, прихожани Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору Ужгорода, здійснили паломницьку поїздку по святим місцям України.

В паломницьку поїздку було включено відвідування таких відомих святинь, як Свято-Успенський чоловічий монастир, відвідування Свято-Іверської чоловічої обителі та Свято-Пантелеймонівського чоловічого монастиря м. Одеса. Тут вірники мали змогу вклонитися таким святиням, як: частиці древа Хреста Господнього, частиці ризи Христа Спасителя, частиці хітона Пресвятої Богородиці, частиці мощей святого великомученика та цілителя Пантелеймона, ковчегу зі стопою святого Андрія Первозванного та Сергія Радонежського, чудотворній іконі Божої Матері «Млекопитательниці» та ракці з мощами преподобного Кукши Одеського.

На шляху паломництва було відвідано також Свято-Миколаївський храм с. Кулевча, Одеської області та здійснено поклоніння таким святиням: Іверській кровоточивій та Касперовській мироточивій іконам Пресвятої Богородиці.

Під кінець паломництва було відвідано Свято-Успенську Почаївську Лавру, де паломники стали учасниками Божественної Літургії, яку очолив намісник лаври Високопреосвященніший Володимир, Митрополит Почаївський, вікарій Київської Митрополії. Паломники в лаврі звершили поклоніння місцевим святиням: чудотворній іконі Пресвятій Богородиці Почаївській та мощам преподобного Іова та Амфілохія Почаївських.

zakarpatpost.net