В Чопі працівники ветмедицини контролюватимуть продаж грибів

В Чопі Відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника міського голови Володимира Хижняка.

Члени комісії та запрошені розглянули два питання порядку денного. По першому доповів представник Чопського МВ УМНС України в Закарпатській області Берцик О.О. Він інформував присутніх про стан протипожежного водопостачання міста за результатами проведеної перевірки, та виявлені недоліки, пов’язані з несправністю гідрантів.

На що начальник Ужгородської дистанції водопостачання ДГТО «Львівська залізниця» Сура М.М. повідомив, що підприємство вживатиме всіх можливих заходи по приведенню їх до належного стану.

З другого питання, щодо організації профілактики отруєнь населення дикорослими грибами, інформував головний санітарний лікар Ужгородського району Парада І.І. Він наголосив, що аналіз отруєнь дикорослими грибами серед населення України свідчить про актуальність питання профілактики отруєнь.

Серед населення міста протягом останніх років випадків отруєнь не було зареєстровано, що є позитивним моментом. Члени комісії затвердили план невідкладних спеціальних заходів щодо профілактики отруєнь грибами в місті Чоп, згідно якого вводиться заборона на реалізацію грибів на стихійних ринках та інших місцях необладнаних для торгівлі. На Управління ветеринарної медицини покладено контроль за реалізацію грибів на ринку ТОВ «Агора».

Чопська міська рада