Чопські митники вилучили 434 штуки мобільних телефонів вартістю майже 630 тисяч гривень

434 штуки мобільних телефонів, загальною вартістю майже 630 тисяч гривень, які намагався ввезти на територію України наш співвітчизник в обхід митного законодавства, вилучили чопські інспектори на українсько-угорському кордоні.

Повертаючись із Італії на мікроавтобусі марки «Мерседес-Бенц», 47-річний тернопільчанин під час проходження митного контролю у пункті пропуску «Тиса» вказав у декларації лише про наявність валюти та відсутність будь-якого товару, що підлягає обов’язковому оподаткуванню.

Втім, при перевірці вантажного відсіку транспортного засобу митники виявили 23 картонні коробки, в яких знаходилася чимала партія новеньких 397 штук мобільних телефонів («Nokia», «Samsung», «Sony» різних моделей), смартфонів іноземного виробництва та 37 штук портативних комп’ютерів (типу планшет торгівельної марки “SAMSUNG”). Кожна коробка була відмічена з адресами, прізвищами та номерами мобільних телефонів.

За словами водія, товар він переміщував на прохання двох малознайомих йому українців, з якими випадково зустрівся на італійській автомагістралі. Чоловіки, через поломку свого транспортного засобу, попросили доставити коробки до України.

Відтак, за не надання точних відомостей про переміщуваний через кордон України товар, що підлягає обов’язковому декларуванню та сплаті всіх необхідних платежів, відносно водія складено протоколи за ст.472 Митного кодексу України.

Згідно нового вітчизняного законодавства при ввезенні на митну територію України звільняються від оподаткування товари, сумарна митна вартість яких не перевищує 500 євро, а вага не перевищує 50 кг, повідомила “НЕДІЛІ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

zakarpatpost.net