На території Закарпаття зберігається майже 110 т пестицидів

З учорашнього вечора продовжено роботи з вивезення непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР) з території області.

 Наразі за даними райдержадміністрацій пестициди залишилися у Тячівському, Хустському та Мукачівському районі. Усього 109,5 тонн. Сьогодні (20.06.2012 р.) роботи проводяться на території ВАТ «Агрокомплекс», що у с. Солотвино Тячівського району, де до кінця дня буде перезатарено 27,5 тонн пестицидів.

За словами бригадира ТОВ «С.І.Груп Консорт ЛТД» В.Жуковського наразі завантажено 320 бочок, ще суміші залишилося приблизно на 80 бочок. Роботи проводяться тільки у вечірній час через високу температуру повітря. Отже завтра затарювати будуть непридатні хімікати на ВАТ «Райагротехсервіс» (с. Тересва Тячівського району), де тимчасово зберігаються 19,5 тонн.

Наступний етап – очищення від хімікатів територій у Хустському та Мукачівському районах. Фінансування здійснюватиме Міністерство екології та природних ресурсів України за кошти Державного фонду ОНПС.

За словами начальника держуправління ОНПС в Закарпатській області Андрія Погорєлова, у минулому році з території області вивезено за межі України 266,7 тонн непридатних пестицидів за кошти обласного фонду ОНПС. Про це повідомляє офіційний сайт Державного управління навколишнього природного середовища в Закарпатській області.