У Зарічеві на Перечинщині сміттєзвалище розташоване за 10 метрів від будинків

Сміття – проблема, котра бентежить жителів практично всієї України. Не оминуло це питання і закарпатців. Окрім обласного центру, нині від перенасичення сміттям страждає й Перечинщина. До журналістів звернулися жителі села Зарічево, адже донедавна в селі було три сміттєзвалища.

Здавалося б проблема сміття актуальна тільки для жителів міст. Та от з такою бідою зіткнулися й жителі села Зарічево, що на Перечинщині. Величезна яма зі сміттям, куди щодня викидають відходи, розташована в населеній частині села, буквально в 10 метрах від будинків. І, за словами селян, так триває вже близько 40 років.

Смітник протяжністю 10 метрів уже заріс чагарниками. Люди інколи викидають сміття просто при дорозі. Окрім одвічного смороду та антисанітарії, жителям доводиться боротися й зі зміями, котрі тут добре прижились. Змії тут уже звична справа, й зустріти їх на дорозі чи узбіччі та навіть на порозі чи в коридорі власної хати – не дивина. Взимку сусіди селян – щурі. Вже неодноразово селяни зі скаргами зверталися до сільської влади. Як кажуть селяни, сільська влада використовує їхню проблему тільки як передвиборний піар, а після виборів забуває про неї.

Нинішній голова села каже, що жителі самі винні в цій ситуації. Виявляється сміттєзвалище в урочищі Тростя тут не єдине, ще декілька місяців тому в Зарічеві були ще 2 звалища в урочищі Клінков та Клінков Берег. Якщо вірити сільському голові, вже незабаром в селі буде нове – єдине звалище. Для нього вже обрана земельна ділянка 60 соток й знаходиться вона далеко від житлових будинків. Сьогодні залишилось підготувати документи. А тоді все залежатиме від самих людей, котрі перетворили ділянку землі перед своїм носом на смітник.

М-студіо