У Закарпатській організації спілки журналістів залишаться лише – журналісти

На зібрання було винесено два основні питання: про реєстрацію членів ЗОО НСЖУ та про виконання рішень ХІІ з’їзду пленуму НСЖУ та ІХ конференції ЗОО НСЖУ.

Перед початком роботи спілчани вшанували пам’ять свого колеги, редактора газети «Трибуна» Ігоря Гавриліва, який 10 років був заступником голови ЗОО НСЖУ. Відтак очільник організації Дмитро Воробець зосередився на головних питаннях зустрічі, – повідомив заступник голови ЗОО НСЖУ Володимир Тарасюк.

На виконання рішень ХІІ з’їзду пленуму НСЖУ вирішено здійснити перереєстрацію членів спілки в Закарпатській області. Наприклад, у сусідів, львів’ян, із 1200 членів залишилося на третину менше. Мова не йде про якусь ревізію або репресії, наголосив Дмитро Андрійович.

Ідеться лише про те, що хто не підтримує зв’язків із ЗОО НСЖУ, буде виключений із її рядів. Скажімо, хтось працював у редакції газеті, а потім залишив журналістику, пішов, приміром, у меблевий бізнес і втратив зв’язок зі спілкою. Відтак автоматично буде припинено й членство в ній. Назустріч підуть тільки ветеранам-медійникам, які перебувають на заслуженому відпочинку, та студентам. Перереєстрованих членів внесуть у загальну базу даних.

На зібранні також дообрали секретаріат спілки. Повний його склад є таким: голова обласної організації Дмитро Воробець, новообраний перший заступник голови Василь Чижмар, заступник голови Володимир Тарасюк та секретарі: Осип Лобода, Василь Нитка, Василь Зубач і Микола Кошута.

Було розглянуто також окремі організаційні питання та вирішено у вересні заслухати питання про функціонування журналу обласної організації «Журналіст Закарпаття».

zakarpatpost.net