1 липня закарпатські архітектори святкуватимуть професійне свято

Напередодні свята  в облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня архітектури України.

Архітекторів краю вітали в.о. голови облдержадміністрації Іван Бушко, заступник керівника краю Антон Громовий, головний архітектор області Микола Пігуляк.

З 1995 року День архітектури в Україні відзначають 1 липня. Напередодні свята в малому залі облдержадміністрації відбулися урочисті збори. Вітаючи закарпатських архітекторів, Іван Бушко зазначив:

– Закарпатська архітектурна традиція – самобутня і неповторна. На наших очах нова генерація сучасних архітекторів успішно її продовжує. Я впевнений, що архітектори Закарпаття зроблять все можливе, щоб наші міста і села, вулиці і площі, туристично-рекреаційні комплекси були привабливими, комфортними.

За успіхи у професійній діяльності та з нагоди свята почесні грамоти облдержадміністрації отримали Ірина Зазулич, начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Ужгородської райдержадміністрації та Іван Фуцур, начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Міжгірської райдержадміністрації.

Подяку голови облдержадміністрації оголошено Гаррі Чувалову, скульптору, члену Спілки дизайнерів України, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net