Головним критерієм для вибору місця роботи для українців є розмір заробітної плати

Головним критерієм для вибору місця роботи для українців, на відміну від європейців, є розмір заробітної плати. Експерти пояснюють це загальним низьким рівнем зарплат у більшості галузей порівняно із Заходом, пише журнал “Корреспондент”. Так, за даними порівняльного дослідження рекрутингової компанії Hay Group, в Україні молодший спеціаліст з вищою освітою і мінімальним досвідом роботи отримує в середньому у 2,5 рази менше, ніж його колеги в Польщі та Угорщині, у 6 разів – ніж такий же фахівець у Британії чи США, і в 9 – ніж у Німеччині.

Оскільки зарплати українців в основному неконкурентоспроможні у порівнянні з європейським ринком, звичайно, більшість українців (в пошуках роботи) намагаються задовольнити насамперед хоча б свої фізичні потреби”, – пояснює менеджер з розвитку бізнесу Hay Group Ірина Вольницька.

Згідно з результатами дослідження Employer Brand Benchmarking Research, 87% опитаних українців назвали рівень оплати праці пріоритетним при влаштуванні на нову роботу. Особистісне та професійне зростання як мотив йдуть зі значним відривом (53%), як і кар’єрний ріст (51%), а також офіційне працевлаштування (43%). Для порівняння – у топ-5 фактів, які мають значення при влаштуванні на роботу для німців, зарплата взагалі відсутня.

Там більше звертають уваги на те, чи гарантує вакансія довгострокову зайнятість, збалансованість трудового та особистого життя, приємну атмосферу в колективі тощо.

tsn.ua