У Кам’яниці на Ужгородщині відбувся Міжнародний товариський футбольний турнір

1 липня, у футбольних баталіях зійшлися команди сіл Невицьке, Кам’яниця, Великі Геївці та команда Німеччини. Турнір присвятили Дню Конституції України. Варто зазначити, що пристрасті на полі вирували не слабші, ніж на фіналі Євро-2012.

Гість з Німеччини Віктор Крігер – голова товариства «Допомога народу України» села Мюлінген землі Баден-Вюртембер, його дружина Валентина – співголова цього товариства. Віктор – етнічний німець, народився в російському Архангельську. Згодом жив у Казахстані, звідки у 1991 році разом з сім’єю переїхав на постійне місце проживання до Німеччини.

Нещодавно товариство відзначило 10 років з дня свого заснування. Хоча перший вантаж з гуманітарною допомогою Крігери, тоді ще під егідою Червоного Хреста, привезли до нас ще у 1992 році. З тих ця німецька родина багато разів бувала в Україні, однак згодом вибір зупинили лише на Закарпатті: товариство надавало допомогу селам Перечинщини, Великоберезнянщини та Ужгородщини.

Сьогодні все більше тісних контактів – з Ужгородським районом. Варто зазначити, що зв’язки з Україною давно вийшли за рамки просто надання благодійної допомоги. Нині це і обмін досвідом з органами місцевого самоврядування, налагоджено контакти в сферах культури, спорту, підприємництва. Та й зріднилися Крігери із Закарпаттям – їхня невістка родом з Перечинщини.

Усе частіше Німеччину відвідують закарпатці – футбольна команда з Ужгородського району побувала з візитом у Мюлінгені, вокальний ансамбль «Материнка», що діє при Кам’яницькому сільському клубі, брав участь в урочистостях з нагоди ювілею товариства, на святкування були запрошені і сільські голови Невицького, Кам’яниці та Саловки, депутати районної та місцевих рад, журналісти. Звичайно, і на Ужгородщині завжди радо приймають німецьких друзів. Учорашній футбольний турнір у Кам’яниці – тому яскраве підтвердження.

Сільські голови: Кам’яниці – Марія Коваль-Мазюта та Невицького – Михайло Лаба вболівали кожен за свою команду, і кожен вважав, що його команда – найсильніша і заслуговує на перемогу. Однак це змагання, а в змаганнях завжди є переможці і переможені. І кращою у цей вечір стала футбольна команда с.Невицьке, друге місце посіли – спортсмени з Великих Геївців, третє – Кам’яниці.

Як воно зазвичай буває, на спортивне свято завітали і гості. Це – депутат обласної ради, генеральний директор ПАТ «Закарпаттяобленерго» Василь Ковач, депутати Ужгородської районної ради Василь Тегза та Василь Хмельницький.

Присутність на святі Василя Ковача не є випадковою, за словами голів сільрад – він постійно цікавиться життям громади, допомагає у розв’язанні проблемних питань, підтримує соціальні та культурні ініціативи.
Василь Ковач привітав присутніх з святом, побажав і надалі підтримувати такі хороші спортивні традиції, зміцнювати дружбу між українським та німецьким народами.

 

 

 

 

 

 

Разом із Віктором та Валентиною Крігерами депутат обласної ради нагородив учасників змагань. Ужгородські команди отримали від Василя Ковача цінні подарунки. Крім того, Василь Ілліч презентував німецьким спортсменам бочку смачного українського пива, яке так припало їм до смаку. У свою чергу гості з Німеччини теж пригостили суперників по полю, але вже німецьким пивом, ящик якого вони тиждень тому привезли і напередодні ввечері поставили у холодильник.

Також усі члени німецької команди отримали Грамоти від Федерації футболу Ужгородського району, а Віктор Крігер вручив трьом кращим командам – Невицького, Великих Геївців та Кам’яниці спеціальні кубки, зроблені з такої нагоди у Німеччині.

За значний внесок у зміцнення міждержавних зв’язків, за надану нашим землякам допомогу отримали медалі та грамоти і Віктор та Валентина Крігери. Уже в серпні благодійників знову радо чекають на Ужгородщині. Воістину, дружба не має кордонів.

Наталка Степова

zakarpatpost.net