Іспанці ледь не забули кубок у Києві

Чемпіони Європи з футболу ледь не залишили трофей у Києві. Уже в літаку збірна Іспанії помітила, що десь загубила завойований кубок Євро-2012. Пропажу знайшов один із менеджерів команди – в автобусі, на якому приїхала команда.

Збірна Іспанії після матчу до готелю повернулася лише на світанку. Чемпіони виходили з автобуса із поліетиленовими торбинками в руках. Фанатів і журналістів ігнорували, були втомленими, але задоволеними.

Лише титулований голкіпер Ікер Касільяс помітив у натовпі маленького українського фаната і жбурнув йому свою кофтину, в якій грав у фіналі. Тепер восьмирічний Дмитро має чим хизуватись у школі перед однокласниками.

Омріяний кубок доручили нести жінці. Ніхто з чемпіонів майже не звертав уваги на свій восьмикілограмовий трофей.

Зранку футболісти кубок теж ігнорували. Із готелю його винесла та сама жінка. Чоловіки трималися осторонь. Тепер іспанці із задоволенням роздавали автографи фанатам, фотографувалися. До аеропорту не квапилися. Кортеж із гравцями вирушив до летовища опівдні.

Літак футболістів чекав біля виходу з терміналу. Однак автобуса із дворазовими чемпіонами Європи на летовище не пустили. Футболістам довелося пройти митні процедури. Жінка, яка відповідала за кубок, зайшла до літака без трофею. Чаша лишилася в автобусі.

Пропажу помітили тільки після того, як збірна у повному складі – тренери, масажисти та адміністратори – сіли в літак. В автобус за трофеєм довелося повертатися одному з помічників тренера.

За кілька хвилин літак із чемпіонами вилетів до Мадрида. Там на них чекає король та ошаленілі від щастя фанати.

prosport.tsn.ua