Білорус з «Мультивеном» на кордоні «погорів» через перебиті номера кузова

Мікроавтобус з перебитими номерними знаками на кузові не зміг транспортувати білорус через українсько-словацький кордон до себе додому. На заваді стали чопські митники, які одразу задокументували порушення митного законодавства із незаконного ввезення в Україну «Фольксвагена Мультивена», вартістю понад 100 тисяч гривень. 

Повертаючись зі Словаччини на мікроавтобусі з білоруськими реєстраційним номерним знаком, 30-річний мешканець м.Кобрин (Республіка Білорусь) у міжнародному пункті пропуску «Ужгород» під час проходження митного контролю надав інспекторам відповідні документи на автомобіль.

Все ніби добре, однак прискіплива працівниця митниці перевірила кузов транспортного засобу на предмет відповідності номерних знаків, зазначених у свідоцтві про реєстрацію «Мультивена», з фактичними.

Залучивши для цього експерта НДЕКЦ при управлінні МВС України в Закарпатській області, через певний час було встановлено, що номерне позначення (ідентифікаційний номер кузова) нанесений не заводським (кустарним) способом. Тобто первинний ідентифікаційний номер кузова знищено механічним шляхом.

Чопські митники слали протокол відносно білоруса за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України за переміщення на територію України іншого транспортного засобу під виглядом «законних» документів.

Іномарку, вартістю майже 106 тисяч гривень, вилучено на склад митниці до рішення суду, повідомила газеті “НЕДІЛЯ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

zakarpatpost.net