Закарпаття: Психотропні пігулки митний контроль не пройшли

260 таблеток медичного препарату «RIVOTRIL», що містять психотропні речовини, виявили чопські митники в одній з міжнародних посилок.

З Чехії до Вінниці міжнародним поштовим відправленням направлялася посилка з особистими речами. Під час перевірки, серед речей та журналів, митники виявили 8 флаконів з 260 пігулками медичного препарату «RIVOTRIL», які містять активноу речовину «клоназепам».

Діюча речовина «клоназепам» віднесена до списку 2 таблиці III «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів 06.05.2000р. №770 «Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Порушником виявися чех, який відправляв посилку до України. Відповідно відносно нього складено протокол про порушення митних правил за ст.473 Митного кодексу України, повідомила zakarpatpost.net Вікторія Сенгетовська,прес-секретар Чопської митниці.

Нагадаємо, що згідно зі ст.15 п.2.1.1 Конвенції Всесвітнього поштового союзу (Женева 2008) пересилання наркотичних речовин у всіх категоріях міжнародних поштових відправлень забороняється.

zakarpatpost.net