Олександр Кеменяш: Ті, хто вчора «протягли мовний закон», отримають свою оцінку 28 жовтня

Вчора, під час ухвалення Закону «Про засади державної мовної політики» відбулося грубе порушення Законів України, насамперед Регламенту. На голосування було поставлене питання, не включене до порядку денного, не підготовлене до другого читання (а це понад 2000 поправок), без висновку профільного комітету Верховної Ради, без обговорення. Проголосувало за нього 248 депутатів.

Результати поіменного голосування є на сайті парламенту, хто бажає, може ознайомитися. Порахувати неважко, чиї голоси стали вирішальними. Дещо раніше керівник парламентської фракції О.Єфремов зазначав, що «мовний закон» буде поставлено на голосування лише тоді, коли наберуть необхідну кількість голосів, бо у більшості їх не вистачає.

Допомогли «Народна партія» та декілька депутатів із «плаваючими» позиціями.

Виникає риторичне запитання: якщо це такий важливий для країни закон, як нас переконують з провладної більшості, то чому замість прозорого і відкритого обговорення, вони тишком-нишком протягують його в умовах глибокої конспірації. В такий ганебний спосіб не ухвалюються закони, за якими має жити держава.

Переконаний, що народ України візьме до уваги таке ставлення представників теперішньої більшості до законотворчої діяльності і дасть їм свою оцінку 28 жовтня.

zakarpatpost.net