Син Ади Роговцевої помер від раку. Він постійно їздив кудись на Закарпаття

1 липня у віці 49 років помер Костянтин Степанков-молодший, син акторів Ади Роговцевої та покійного Костянтина Степанкова.

— Що в нього рак, дізнався два-три тижні тому, — розповідає актор 63-річний Іван Гаврилюк. — Костянтина не бачив останні п’ять-сім років. Він постійно їздив кудись на Закарпаття. Був одружений. Мав дочку. Займався екологією. Писав філософські вірші, новели. Це все робив для себе, часом читав за столом.

Із сьомого класу Степанков носив значок “Ми говоримо по-українськи”. Згадував, що отримував за це від батька потиличники, бо той переживав щодо наслідків такого вчинку. Разом із Костем Петровичем любив співати старовинні українські пісні та грузинські хорали.

— За життя Івана ми часто бачилися з родиною Костянтина Степанкова й Ади Роговцевої, — каже 71-річна Марія Миколайчук, вдова актора Івана Миколайчука. — Дуже поважали одні одних. Особливо тепло до нас ставилися їхні діти. Костя був ліквідатором аварії в Чорнобилі. Увібрав у себе риси обох батьків. Мав багато талантів. Закінчив режисуру в інституті Карпенка-Карого. Спеціально для своєї мами поставив виставу “Благо-дарю” в театрі Лесі Українки. Потім загорівся мрією будувати щось у Карпатах. Увесь час туди їздив. Його притягували тамтешні природа і люди. У Ади Роговцевої залишилася дочка Катерина. Вона актриса театру Романа Віктюка, працює в Москві. Буває частіше там.

Поховали Костянтина Степанкова 3 липня в селі Жовтневе на Київщині поряд із батьком.

gazeta.ua