Через дівчину, яку вбило в річці струмом на Закарпатті, прокуратура порушила кримінальну справу

Вчора увечері прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк порушив кримінальну справу за фактом загибелі школярки від ураження електрострумом. Розслідувати смертельний випадок доручили ужгородським міліціонерам.

“Отримані в ході досудового слідства дані свідчать про те, що причиною смертельного ураження дівчини струмом стала неправильна експлуатація електронасосу. Встановлено, що з одного боку насос був занурений у воду і не було заземлення, що спричинило подачу струму у воду”, – зазначив прокурор.

За словами Івана Штефанюка, наразі правоохоронці слідкують за станом здоров’я іншої дівчини, яка теж була частково уражена струмом.

“Якщо з’ясується, що інша дівчина отримала ушкодження середньої тяжкості, буде порушена ще одна кримінальна справа за статтею 128 – нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості”, – зауважив він.
Наразі карну справу розслідують за статтею 119 Кримінального кодексу України – вбивство з необережності. Вона передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, трагедія сталася у понеділок, 2 липня, між 17-ю і 18-ю годинами на набережній річки Уж в обласному центрі Закарпаття. Електрострумом від насосу, що закачував воду з річки до надувного басейну поблизу ресторану “Венеція”, була вражена 16-річна ужгородка. Дівчина померла одразу.

gazeta.ua