Депутат побив даішника

Потерпілого державтоінспектора госпіталізували до лікарні з попереднім діагнозом: садно обличчя зліва, закрита черепно-мозкова травма.

У середу 4 липня ввечері у Києві біля Українського дому народний депутат Валерій Бабенко вдарив кулаком в обличчя співробітника ДАІ. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ГУМВС України в м. Києві. За інформацією правоохоронців, 4 липня на службу по забезпеченню безпеки дорожнього руху та охорони громадського порядку на Європейській площі заступив наряд ДПС у складі двох інспекторів та командира взводу.

“О 22.10 до центру ділового та культурного співробітництва “Український дім” під’їхав автомобіль Mitsubishi Outlander XL та зупинився на повороті з Володимирського узвозу на Європейську площу. Сержант міліції, підійшовши до водія, представився та попросив перегнати машину у безпечне місце, так як наразі автомобіль припаркований всупереч вимогам правил дорожнього руху, чим створює небезпечну дорожню ситуацію іншим учасникам руху”, – розповіли у міліції.

Як повідомляється, водій у грубій формі відмовився виконувати розпорядження даішника і став комусь телефонувати по мобільному. Помітивши конфліктну ситуацію, до машини направився старший наряду – командир взводу ДПС, старший лейтенант міліції. Офіцер відрекомендувався, розповідають у міліції, та ввічливо попросив водія позашляховика надати документи для перевірки. За мить до автівки підійшов чоловік, який представився народним депутатом України та власником транспортного засобу.

Старший лейтенант міліції пред’явив службове посвідчення, представився та пояснив депутату, що його автомобіль потрібно переставити в інше місце. “У цей час хлопець, який керував автомобілем, почав кричати, що його працівники міліції катували і застосовували фізичну силу. Після цього народний обранець Бабенко Валерій Борисович, без будь-яких пояснень, ударив кулаком ДАІшника в обличчя”, – повідомили у міліції.

Згодом з’ясувалося, що водієм Mitsubishi є 22-річний син парламентарія, “який, замість того, щоб чітко дотримуватися правил дорожнього руху та не вступати в суперечки з правоохоронцями, викликав свого батька для захисту, начебто, від неправомірних дій працівника ДАІ”, зазначають правоохоронці. Потерпілого державтоінспектора госпіталізували до лікарні з попереднім діагнозом: садно обличчя зліва, закрита черепно-мозкова травма.

Він перебуває на стаціонарному лікуванні у госпіталі Головного управління МВС України в м. Києві. Факт протиправних дій народного депутата зареєстрований у Шевченківському РУ ГУМВС України в м. Києві. Працівники слідчо-оперативної групи на місці події провели ряд першочергових слідчих дій.

tsn.ua