Держсанепідемслужба не задоволена вакцинацією на Закарпатті

У вівторок, 3 липня, під керівництвом першого заступника міністра охорони здоров’я України Раїси Моісеєнко відбулася селекторна нарада з представниками регіонів. На порядку денному – забезпечення поетапного впровадження європейського підходу до встановлення цін на лікарські засоби.

Фахівці міністерства безпосередньо на місцях моніторять роботу органів влади у цьому напрямку. Медики відвідали вже 12 обласних центрів України, на черзі – Ужгород.

У Закарпатській області обласним управлінням охорони здоров’я та Державною службою з лікарських засобів видано наказ, яким затверджено, зокрема, методику визначення переліку хворих на гіпертонічну хворобу; проводиться робота щодо впровадження правил відпуску в аптеках ліків хворим за рецептами форми Ф-1. Наразі всі лікувально-профілактичні заклади краю забезпечені рецептурними  спецбланками, сформовано базу даних хворих на артеріальну гіпертензію.

Щодо   стану   виконання  Загальнодержавної  програми Імунопрофілактики та  захисту  населення   від  інфекційних  хвороб на 2007-2015 роки в області, то цьогоріч за кошти Держбюджету Закарпаття отримало імунобіологічні  препарати  на  суму 3,5 млн. грн. Проте під час наради голова Держсанепідслужби України Анатолій Пономаренко зауважив, що ситуація з вакцинацією на Закарпатті проти ряду захворювань на недостатньому рівні. Про це  повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.