На Іршавщині міліція вилучає у селян мак

Протягом поточного року працівниками Іршавського РВ УМВС було виявлено 13 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Переважна частина вилученої наркотичної речовини є мак.

Дільничними інспекторами Іршавського РВ УМВС під час проведення операції «Мак» було проведено відпрацювання у с.Білки, де на присадибній ділянці гр. П. виявлено та вилучено 420 рослин снодійного маку. По даному факту виявлення та вилучення маку у пенсіонерки Іршавським РВ УМВС порушено кримінальну справу.

Непоганий мак виростила гр. К. із с.Дунковиця, в якої міліціонери вилучили 292 рослини снодійного маку. За даним фактом виявлення та вилучення снодійного маку Іршавським РВ УМВС проводиться розслідування. Молодій жінці доведеться мати справу із криміналом за вирощування снодійного маку.

 

 

 

 

 

 

 

У більшості випадків громадяни запевняють, що вирощували мак виключно для власних потреб. Однак, нагадуємо, що чинним законодавством України за незаконне вирощування нарковмісних рослин передбачено два види покарання – адміністративна і кримінальна. При цьому кількість вирощених рослин значення не має, штраф може бути накладений і за вирощування однієї рослини.

Віта Горзов, помічник начальника по зв’язках із громадськістю та ЗМІ Іршавського РВ УМВС в Закарпатській області

zakarpatpost.net