Психотропи, наркотики, зброю та товарну контрабанду – найбільше фіксують чопські митники на кордоні

Найбільшу кількість порушень на кордоні з початку 2012 року працівники Чопської митниці зафіксували на митному посту «Тиса». Серед цікавих випадків працівники відділу дізнання Служби боротьби з контрабандою та ПМП називають з десяток порушень.

Так, з Іспанії в Україну припинено спробу незаконного ввезення 300 капсул наркотичного засобу «трамадол», приховані від митного контролю в коробці грального набору (шахи/доміно).

А в продуктах харчування у запакованій коробці солодощів, під виглядом цукерки, громадянину України не вдалося перемістити через українсько-угорський кордон 3 гр «кокаїну». За фактом порушено кримінальну справу.

Приховані від митного контролю вироби із золота та срібла, вагою 16,6 кг вартістю 428 тисяч гривень, вилучили митники у наших співвітчизників, які поверталися на мікроавтобусі з Італії додому.

Нещодавно вилучено 434 шт. не задекларованих мобільних телефонів, смартфонів, портативних комп’ютерів типу планшет, загальною вартістю майже 630 тисяч гривень. Незаконний товар також завозився з Італії.

Припинено незаконне переміщення через митний кордон України товару «приладдя та витратні матеріали для перукарень», ціною у 3,4 млн.грн., який доправлявся Німеччини.

З України в Португалію не вдалося доправити нашому співвітчизнику в дорожній сумці вогнепальну зброю – пістолет “SMITH & WESSON» та боєприпаси до нього. Порушено кримінальну справу, українцем займаються правоохоронні органи.

10 тисяч євро, прихованих у банці з какао, також виявили чопські інспектори. У такий незвичайний спосіб кмітливий порушник, повертаючись із Іспанії, намагався обійти митне законодавство і тепер відповідатиме перед судом.

На митному посту «Дякове», що на українсько-румунському кордоні, чопські митники вивели на чисту воду громадянина Румунії, який намагався ввезти за фальшивими документами новенький «Мерседес-Бенц», вартістю 770 тисяч гривень, з метою уникнення сплати всіх необхідних митних платежів при оформленні іномарки.

У міжнародному пункті пропуску «Ужгород» інспектори попередили незаконне переміщення через митний кордон України товару «лінія для виробництва макаронних виробів», вартістю майже мільйон гривень, що переміщувався з Італії в Україну, повідомила “НЕДІЛІ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

zakarpatpost.net